Gezocht stagiaire!

Gezocht stagiaire, die bordjes zie je nu overal. De  tijd van het jaar is weer aangebroken. De tijd waarin stagiaires gezocht worden bij de diverse bedrijven. Er zijn plekken voor verschillende soorten stages. Van BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) tot de (nog) verplichte maatschappelijke stage van de middelbare school.

De slag om de stageplekken

De slag om de stageplekken is dus echt van start gegaan. Want welk bedrijf wil dat nou niet, een leergierige (jonge) potentiele werknemer die je onder het mom van stage leuke klussen kan laten doen die mogelijk al een tijd liggen en echt waarde toevoegen? Stage is een geweldig middel om potentiele werknemers voor je bedrijf te interesseren. Immers, je weet nooit waar een stage toe kan leiden. En vergeet niet, nu solliciteert een werknemer nog bij de werkgever, dadelijk mag jij als werkgever gaan solliciteren bij de werknemer. Daarom werkgevers, geef die stagezoekers nou een kans en stel je bedrijf open voor de verschillende stages.

Binnen Westvliet (een van mijn opdrachtgevers) hebben wij op dit moment een BBL, diverse MBO, diverse HBO en dadelijk nog 1 week een maatschappelijke stagiair rondlopen. En ook wij gaan dadelijk weer nieuwe plekken beschikbaar stellen (receptie, horeca, marketing & communicatie en administratie). Wij dragen ons maatschappelijke steentje bij, doen jullie dit dan ook?! Bel dan vooral met de lokale middelbare scholen en het MBO. Het zou zo zonde zijn als gemotiveerde leergierige potentiele werknemers door het ontbreken van een goede stageplek hun opleiding (voortijdig) moeten afbreken. En vergeet niet, ook een volwassene kan stage lopen!

Geplaatst in Functioneren en beoordelen.